Tavaly az Oxxo Hungary Truck Racing megvált Ryan Smith-től és új versenyzőt szerződtetett Molnár Bendegúz személyében. A 20 éves pilóta hazánk legígéretesebb autóversenyző tehetségének számít, érkezésével Magyarország egyetlen, Eb-résztvevő kamionversenyző csapata újra teljes mértékben magyar csapattagokból áll. Az ifjú tehetség leigazolása után az Oxxo Hungary úgy döntött, hogy új versenykamiont vásárol a pilótának.

A vezetőség választása arra a már jól bevált MAN versenykamionra esett, amellyel az előző szezonban a német Sascha Lenz versenyzett. A versenykamion felkészítését az Oxxo Hungary Truck Racing Team korábbi mérnöke, Bakó Csaba végezte el.

Az MAN a nagyközönség előtt az ATMS kiállításon mutatkozott be először, ahol Sárosi Brúnó csapatfőnök leplezte le és mutatta be az érdeklődőknek. Az Oxxo új kamionjának megjelenése magán hordozza a csapat tradícióit. Elődjéhez hasonlóan nemzeti színű, piros-fehér-zöld festést kapott, hogy a csapat ezzel is kifejezze az európai versenysorozatban nemzeti hovatartozását.

Fotó: Zsiska Ferenc