A lengyel FunClub utazási iroda tavaly különleges buszjáratot indított. A Stefa Platinum néven futó menetrend szerinti járaton a szokásosnál jóval magasabb, leginkább repülőkön tapasztalható kényelem áll az utasok rendelkezésére. A cég december elején állított forgalomba két, 15 méter hosszú Irizar i8-ast Poznań és Varsó között. A naponta kétszer induló autóbuszokon extra szolgáltatásokat vehetnek igénybe az utasok.

Mindkét jármű utasterét két zónára osztották. Az egyik az első ajtótól a második ajtóig húzódó 1+1 üléskiosztású Platinum +, a másik pedig a második ajtótól a nagyjából a busz végéig tartó, 2+2-es üléskiosztással rendelkező, Platinum elnevezésű zóna.

Külön séf főz az utasokra ezeken a lengyel buszokon 1

A Platinum+ zóna, melyben mindkét oldalt páratlan ülések vannak.

A Platinum+ területen (amit akár első osztálynak is nevezhetnénk) mindössze 4-4 ülőhely található, egymástól meglehetősen nagy távolságban, aminek az az oka, hogy valamennyi ülést kihajtható, párnázott comb-, illetve vádlitámaszokkal láttak el. Az ülések felett – a sztenderdeknek megfelelően – olvasólámpa, egyénileg szabályozható levegőbefújás és utaskísérő-hívó gomb is rendelkezésre áll. Emellett az utasok a 230 voltos és az USB-pontokat is igénybe vehetnek elektronikus eszközeik töltéséhez. A Platinum zónában pedig 24 darab, kényelmes, széles háttámlával és üléstámlával ellátott ülés áll rendelkezésre.

Külön séf főz az utasokra ezeken a lengyel buszokon 2

Az utasokat kiszolgálásáról két utaskísérő gondoskodik az utazás időtartama alatt.

Az igazi luxus ugyanakkor az üléssorok után, a jármű leghátsó traktusában kezdődik. Ott ugyanis egy jól felszerelt konyhát alakítottak ki, melyben kétkaros, kávéházi kávéfőző, illetve három nagy teljesítményű beépített sütő, egy mosogató, egy hűtő-, illetve fagyasztószekrény, valamint egy mosogatótálca kapott helyet. Nem nehéz kitalálni, miért: a menetrend szerinti autóbuszon meleg reggeli, ebéd, illetve vacsora felszolgálására is lehetőség van. Az ételek előkészítését előre meghatározott menü alapján mindkét autóbuszon 1-1 séf végzi.

Külön séf főz az utasokra ezeken a lengyel buszokon 3

Elképesztő finomságok készülnek a fedélzeten.

A járműre a varsói Wilanowska metrómegállónál reggel hatkor felszálló öltönyös emberek tehát rögtön frissen kisült croassaint-nal, illetve egy jó erős arabica kávéval kezdhetik a napot. A Platinum+ helyekért 180 złotyt, vagyis átszámítva 13 ezer forintot kell fizetni egy útra. Az internetes vásárlás során ugyanakkor az előre kinézett ülőhely is lefoglalható, így az utazás során biztosan nem érhetik meglepetések az embert.