Az eset még december 20-án, a Wrocław-hoz közeli Dzierżonówban történt, a reggeli órákban. A nem mindennapi szituációt rögzítő kamera felvételeit később hozták nyilvánosságra. Nem csoda, hogy a lengyel hatóságoknak szükségük volt némi időre, hihetetlen ami történt.

A térfigyelő kamera felvételén látható, ahogy a helyi járatú Solaris Urbinó 10-es típusú autóbusz beáll a megállóba, kinyitja az ajtót, majd egy utas leszáll. A jármű az utascserét követően elindul, de hirtelen lefékez, mert egy kamion robog át váratlanul a buszmegálló járdáján.

Az incidens pillanatában az előzőleg a buszról leszállt utas már elsétált a megállóból, két másik személy viszont az utasváró pavilonban várakozott. Bár mindkettejük érzékelte a nagy sebességgel közeledő teherautót, mindössze néhány másodpercük volt arra, hogy a pavilon belső falához húzódjanak.

A lengyel fakt24.pl szerint a teherautó 50 éves sofőrjét csak 19 órával később sikerült előállítani, a helyszínen hagyott rendszám alapján. A járművezető az esetet követően nem állt meg, holott ezzel az életveszélyes manőverrel elvitte a buszmegállóban elhelyezett digitális utastájékoztató táblát.

Hogy hogyan került oda a kamion, továbbra is rejtély. Főleg, hogy az eset kétsávos, kétirányú úton történt. A teherautónak semmi keresnivalója nem lett volna abban a sávban, amelyhez a felvételen látható buszöböl is tartozik. A buszmegálló előtt ráadásul zebra is van, az előzést pedig dupla záróvonal tiltja ezen a szakaszon.