Alapvetően sűrűn látott vendég a biztonsági autó a dzsiddai Forma-1-es pályán, a 2023-as Szaúd-arábiai Nagydíj nem bővelkedett azonban olyan incidensekben, ahol be kellett volna vetni az Aston Martint. Egyszer mégis akcióba lendült, amikor Lance Stroll a pályán megállt.

A kanadai a műszaki hibás Aston Martinnal egy bukótér szélébe, majdnem teljesen a megnyitásba húzódott, ránézésre elég lett volna egy virtuális biztonsági autós periódus is ahhoz, hogy teljes biztonsággal eltávolíthassák a versenygépet a pályáról.

Mégsem ez történt: voltak, akik a döntés kapcsán rögtön farkast kiáltottak, és azt állították, ezzel akarta a Nemzetközi Automobil Szövetség jobb helyzetbe hozni a mezőny sűrűjéből induló Max Verstappent. Tény, hogy a hollandnak jól jött a mezőny összehozása, 20 másodperc felett lemaradása szinte teljesen lenullázódott.

Az FIA szóvivője azonban már a futam közben magyarázatot adott a történtekre. A Racefans beszámolója szerint a döntést hozók nem tudták az elsőként rendelkezésre álló kamerák képeiből megállapítani teljes bizonyossággal, hol állt meg a pályán Stroll, így a legbiztonságosabb megoldáshoz, a safety carhoz nyúltak.