A Forma-1-es Kanadai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Megkergette a hajrában Carlos Sainz, de nem tört meg a nyomás alatt Max Verstappen, így idei hatodik és pályafutása 26. sikerét jegyezte a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon. A Red Bull hollandja ezzel az összetettben is meglépett, mögöttük pedig Lewis Hamilton állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

„Nem segített a biztonsági autó, ráadásul a Ferrari is nagyon gyors volt a versenyen” – fogalmazott Verstappen a leintés után az interjúkat készítő 2009-es vb-győztesnek, Jenson Buttonnak. „Még frissebb gumikon is nehezen tudtam volna tartani a különbséget, de nagyon izgalmas volt a vége.”

„Mindent beleadtam, amit csak tudtam, de természetesen Carlos is ugyanezt csinálta. Láttam, ahogy nyomja, majd utána tölt, utóbbi pedig sokkal könnyebb nyitott DRS-sel. Az utolsó néhány kör igazán szórakoztató volt, de szerencsére az idei évben gyorsak vagyunk az egyenesekben, és ez sokat segített.”

F1: Így kerülte el a vereséget Verstappen 1

A Forma-1-es Kanadai Nagydíj dobogósai (b-j): Carlos Sainz (spanyol, Ferrari, 2.), Max Verstappen (holland, Red Bull, 1.), Lewis Hamilton (brit, Mercedes, 3.)

„Nyomtam, ami a csövön kifért, nem hagytam felesleges centiket a falak mellett. Próbáltam megelőzni Maxot” – mondta karrierje ötödik második helyét követően Sainz. „A pozitív dolog, hogy gyorsabbak voltunk az egész versenyen, már csak egy kicsivel kellett volna több az előzéshez.”

„Őszinte leszek, mindent megpróbáltunk, és nagyon közel voltunk ma a győzelemhez. A pozitívumokra fogok építeni a folytatásban, és a következő versenyen újra megpróbálom” – tette hozzá a spanyol. 

„Áttörés volt elérni ezt a harmadik helyet, idén komoly harcban állunk az autónkkal, de továbbra is éberek, fókuszáltak maradunk. Soha nem adjuk fel, és ez az, amire büszke vagyok. Egyre közelebb kerülünk, nyomjuk, és remélhetőleg harcban leszünk majd ezekkel a srácokkal” –nyilatkozta Hamilton, aki a bahreini szezonnyitó óta először zárt dobogón.