Kivételes pályafutás zárul le vasárnap a MotoGP Valenciai Nagydíjon: utolsó versenyén indul Valentino Rossi a motorversenyzés királykategóriájában. A Doktor tempója és eredményei ugyan az utóbbi években már elmaradtak attól, hogy bajnokesélyesként szálljon harcba a többiekkel, de a rajongók kitartottak mellette az utolsó versenyig.

A Forma-1 világából többen is követik a MotoGP eseményeit, a Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjén pedig többen is megragadták az alkalmat, hogy elköszönjenek a 42 éves motorostól, aki többször is kacérkodott az F1-gyel.

“Szomorú látni, hogy megáll Vale, de a hozzáállása, minden amit tett, hihetetlen” – mondta Lewis Hamilton. “A szenvedélye mindvégig megmaradt. Ő a valaha volt egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb. Szomorú dolog lesz nézni a versenyeket és nem látni őt. Szép időszaknak néz viszont elébe, már családja van, amit elkezdhet építeni” – célzott Rossi születendő gyermekére a Mercedes-pilóta.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés

A Forma-1-ben talán a legnagyobb Rossi-rajongó Lando Norris, aki még sisakdizájnja alapjait is az olasz motorostól kölcsönözte. “Ő volt az a srác, akire felnéztem, aki segített oda eljutni, ahol most tartok. Ha nem néztem volna őt, nem lett volna akkora ambícióm, hogy autóversenyző legyek” – vallotta be a McLaren-pilóta.

“Hiányolni fogom a MotoGP-ből, de nem hiszem, hogy csak én leszek vele így. Szerintem szurkolók milliói hiányolják őt a paddockból, akik támogatják őt és a karakterét, mert ez az egyik legjobb dolog benne, hogy milyen is ő, mindenkire van ideje. Különleges figura, aki hiányozni fog.”

Elköszöntek az F1-esek Valentino Rossitól 1

Valentino Rossi és Michael Schumacher 2004-ben

A ferraris Carlos Sainz búcsúzásában kiemelte, hogy Rossi annak idején a Ferrarival kóstolt bele először a Forma-1-be, többször is tesztelte a maranellói versenygépeket a motoros. “Úgy hallottam, hogy mostanság ralizik, úgyhogy szerintem láthatjuk még és talán én is találkozhatok vele egy raliautóban. Nem bánnám!” – mondta a spanyol.

Valentino Rossi utolsó versenye Valenciában vasárnap 14 órakor rajtol.

Frissítés: A Doktor egy 10. hellyel búcsúztatta pályafutását 26 év után.