A Forma-1-es Amerikai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nyugodtan nevezhető kalandosnak Fernando Alonso Amerikai Nagydíja. A spanyol ugyan nem fejezte be a futamot, mert az Alpine-nak szárnyproblémái voltak, de 2005 és 2006 legjobbjához így is köthetőek emlékezetes pillanatok.

A pilóta nemezise a két Alfa Romeo-versenyző volt vasárnap. Előbb Kimi Räikkönen bőszítette fel őt azzal, hogy állítása szerint a pályán kívül előzte meg őt, majd Antonio Giovinazzival vívott komoly párharcot, melyben előbb Alonsónak kellett feladnia szabálytalanul megszerzett pozícióját, később pedig az olasznak.

“Normális csaták voltak, de a szabályok kissé véletlenszerűek” – utalt Alonso a futam után az általa vélelmezett igazságtalanságra. Räikkönennel való csatája után a spanyol ugyanis rögtön kérte vissza a pozíciót, ám nem kapta azt meg, mivel leszorította a pályáról a finnt. “Sajnos az amerikai rajongók nem olyan show-t láttak, amilyet megérdemeltek volna” – fogalmazott.

Alonso az Orosz Nagydíj után is kiakadt már a stewardokra: akkor azt mondta, hogy az ítéletek súlyossága nagyban függ a pilóták nemzetiségétől is.