A Forma-1-es Török Nagydíj csütörtöki napján újra szóba került Fernando Alonso trükkje, melyet az Orosz Nagydíj rajtjánál láthattunk tőle. Az Alpine spanyolja be sem akarta venni a neuralgikus pontnak számító 2-es kanyart az első körben, hanem kikerülve a többieket, a bukótéren kerülte el a potenciális veszélyforrást.

Az esetről Isztambulban meg is kérdezték 2005 és 2006 legjobbját, aki nem tagadta, hogy szándékosan csinálta azt, amit csinált. Alonso érdekes válasszal állt elő, amikor arról kérdezték, miért autózott a bukótérbe. “Csak azért, hogy megerősítsem, hogy amikor én követek el valamit, annak más a visszhangja. Talán most majd változtatnak a bukótereken az első körben néhány kanyarban.”

“Én voltam eddig az idióta a pályán, akit kívülről rengetegen megelőztek az aszfalton az első versenyeken és még Ausztriában is” – fakadt ki Alonso azokra, akik a pálya részének tekintették a bukótereket korábban. “Emlékszem, hogy az első és a második osztrák futamon semmi sem történt, és nem voltak kérdések a következő versenyeken. Most, Szocsi után azonban vannak. Ez egy megerősítés” – utalt vissza mondandójának elejére a spanyol.

“Ez számos dolog megerősítése. Az egyik az, hogy egyes emberekre más szabályok vonatkoznak, vagy másképp beszélnek velük a rákövetkező héten. Meglátjuk, hogy a következő ember, aki átvágja a fehér vonalat a bokszbejáraton, milyen nemzetiségű és vajon milyen büntetést kap” – mondta Alonso.

Utóbbi mondatával vélhetően Lando Norris esetére utalt, aki Szocsiban éppen ezt tette, de nem kapott büntetést, a stewardok elnézték neki, hogy esőben, a száraz gumikon kicsúszott a bokszutcába vezető sávból, majd visszahajtott, átvágva a vonalat.