A Forma-1 az Egyesült Államokba érkezett, a tényt pedig rögvest ki is használta az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA), mely idén ünnepli 75. születésnapját. Az együttműködés keretében az F1 virtuálisan az NBA-csapatok színei szerint megfestette a sportág vezetése által megálmodott 2022-es Forma-1-es autót.

Ennél azonban nagyobb durranás volt a Forma-1-es pilóták kosárlabdás összecsapása. A paddockban ugyanis felállítottak egy palánkot, ahol minden pilótának tíz próbálkozása volt, hogy a gyűrűbe dobja a labdát. Egyeseknek ez nem sikerült olyan jól: a ferraris Charles Leclerc és a williamses George Russell például nullázott. Daniel Ricciardo a McLarennél hét találatával a legjobban teljesített egyéniben.

F1: Vettelék megnyerték a hétvége első versenyét 1

Daniel Riccardo mellett a toplista is látható

F1: Vettelék megnyerték a hétvége első versenyét 2

Charles Leclerc és Carlos Sainz

Sebastian Vettelt többen is látták még a hivatalos megmérettetés előtt gyakorolni, melynek meg is lett az eredménye: csapatban, Lance Stroll-lal karöltve az Aston Martin teljesített a legjobban 9 találattal a Haas párosa, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin, valamint az AlphaTauri előtt.

F1: Vettelék megnyerték a hétvége első versenyét 3

Sebastian Vettel

A dobálgatásnak komoly tétje is volt: a győztes 20 ezer dollárt zsebelt be, melyet egy fiatal lányok taníttatását segítő alapítványnak adtak.