A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Ross Brawn, a Forma-1 sportszakmai igazgatója minden futam után egy cikkben emlékezik meg a hétvégéről, az aktuális eseményekről, a pilóták teljesítményéről. A Holland Nagydíj után sem történt ez másképp.

A szakember érdekes véleményt fogalmazott meg Sergio Perezről, a Red Bull pilótájáról. A mexikói a bokszutcai rajtja után a nyolcadik helyig tudott előrekapaszkodni, a szurkolók pedig a nap versenyzőjének is megválasztották, nem kis részben előzéseinek köszönhetően.

Brawn nem ért egyet azzal, hogy a díjat Perez kapta. “Most az egyszer nem értek egyet a rajongókkal. Számomra a nap versenyzője Fernando [Alonso – a szerk.] volt. Sergio a bokszban volt, majd a mezőny végén egy hatalmas elfékezés miatt – hatalmas hibát vétett ismét. Egy nagydíj egész hétvégén arról szól, hogy a legkevesebb, vagy egyetlen hibát se kövessenek el.”

“Mondhatjuk, hogy a csapat hibázott a Q1-ben, de az, hogy nem jutott tovább a szakaszból egy ilyen autóval, ez nem elegendő. Nem akar mindez összeállni neki jelenleg” – célzott a szombati időmérős fiaskóra Brawn. “Fernandónak azonban igen, aki egy öreg ravasz róka volt vasárnap. Amikor Esteban Ocon rádiózott, hogy ő gyorsabb Fernandónál, a csapattárs a gumijait menedzselte, melyekre szüksége volt a verseny későbbi szakaszában. Szerintem tökéletes versenyt futott. Briliáns volt, ahogy elcsaklizta az extra pozíciót a végén Carlostól [Sainz – a szerk.].”