Ugyan több módosításra is szükség volt, de viszonylag zökkenőmentesen lezajlott a 2021-es Forma-1-es szezon első fele. Arra azonban már hónapokkal ezelőtt is figyelmeztettek a szakértők, hogy a naptár második felét még nem érdemes készpénznek venni, és ahogy közeledünk a hajrához, egyre több verseny helyzete inoghat meg a koronavírus-járvány miatt.

Jelenleg leginkább a Japán Nagydíj helyzete az ingatag, ahol úgy tűnik, az olimpiai játékok után nem vállalják egy újabb nagy sportesemény megrendezését. Külföldi források szerint az október 10-ére tervezett nagydíjból nem lesz semmi, napokon belül bejelenthetik ugyanis a szuzukai futam törlését.

FRISSÍTÉS: hivatalosan is bejelentették, hogy idén nem lesz Japán Nagydíj. A sportág közleménye szerint már dolgoznak a módosított versenynaptáron. “A Forma-1 bizonyította, hogy képes alkalmazkodni és megoldásokat találni a bizonytalan helyzetben” – írják.

A Forma-1 vezetésének eltökélt célja, hogy így vagy úgy, de idén 23 futamból álljon a versenynaptár, de Stefano Domenicalinak és csapatának egyre nehezebb dolga van. A korábban kihullott Szingapúri Nagydíj helyére hivatalosan még mindig nem sikerült helyettest találni: felmerült egy második amerikai verseny lehetősége Texasi Nagydíj néven a COTA-versenypályán, de amennyiben ezt az utat választják, úgy a kieső japán futamot nem lehet az amerikai versennyel helyettesíteni.