Tíz versenyt kellett várni arra, hogy az öldöklő világbajnoki küzdelem szó szerint ütközetet hozzon a pályán, mivel Max Verstappen és Lewis Hamilton már a Forma-1-es Brit Nagydíj első körében karamboloztak, ami miatt piros zászlóval félbeszakították a versenyt, javítani kell ugyanis a gumifalat is.

Verstappen kezdhette az élről az 52 körös futamot, de keményen kellett védekeznie, hogy tartsa a pozíciót. Több támadást is intézett ellene Hamilton, majd a Copse-ba fordulva belülre vágott a brit, aki a kanyarba sodródva eltalálta ellenfele autójának a bal hátulját. Az összeérés következtében a világbajnoki éllovas holland a gumifalba csapódott, a Red Bull-Honda totálkárosra tört.

Épségben ki tudott kászálódni az autóból Verstappen, az esetet vizsgálják a stewardok. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a csapatrádión keresztül már próbálta győzködni arról Michael Masi versenyigazgatót, hogy Hamilton büntetést érdemel. Elárulta azt is, hogy a hollandot 51 G-s erőhatás érte a becsapódás során.

Videón az eset:

Szerintetek ki hibázott a balesetnél?
Verstappen hibázott, engednie kellett volna.
11% (232)
Hamilton volt a hibás, el kellett volna vennie.
68% (1391)
Egyikük sem hibázott, versenybaleset.
21% (423)

Frissítés (16:48): Lewis Hamilton 10 másodperces időbüntetést kapott baleset okozásáért. A hétszeres világbajnoknak ezt a bokszkiállásnál kell letöltenie.

Frissítés (17:55): Max Verstappent a pályakórházból a helyi kórházba szállították további kivizsgálásokra. Édesapja, Jos Verstappen szerint jól van, de CT-vizsgálat is vár rá, fájlalja a vállát.

Időközben megerősítették, hogy 16:42-kor folytatják a versenyt magyar idő szerint. A Forma-1-es Brit Nagydíj eseményei az alábbi linken követhetőek élőben: