Nemcsak a Forma-1, hanem annak betétsorozata, a Forma-3-as bajnokság is a Red Bull Ringen versenyez a hétvégén. A szombati második sprintverseny pedig David Schumacher első győzelmét hozta, miután a fordított rajtrácsos pole-ból indulva meglepően magabiztos rajt-cél sikert aratott.

A Mercedes dán védencét, Frederik Vestit (ART Grand Prix) intették le a második helyen, a Trident színeiben versenyző Schumacher mögött, míg a dobogó legalsó fokára a bajnoki összetettben vezető Dennis Hauger (Prema) állhatott fel. 

A korábban több F1-es nagydíjat nyerő Ralf Schumacher 19 éves fia már második teljes évét futja a sorozatban, korábban viszont még csak pontot sem szerzett. 2019-ben a negyedik lett a Regionális Formula Európa-bajnokságban.

Schumacher-győzelem az F1-es hétvégén 1

Az autósportban jól csengő nevek közül nemcsak Schumacher ért el szép eredményt, mert a Ferrari-versenyző Charles Leclerc öccse, Arthur 21 helyet javítva lett hatodik a Premával, mögötte az ötszörös MotoGP-világbajnok Mick Doohan fia, Jack (Trident), valamint a kétszeres F1-es vb-győztes Emerson Fittipaldi unokája, Enzo (Charouz Racing System) végzett.

A másodikhoz hasonlóan balesetekkel és büntetésekkel spékelt első versenyt a norvég Hauger nyerte a 12. pozícióból felzárkózva, miután Alessandro Nannini volt F1-es pilóta unokaöccse, Matteo (HWA), valamint Clément Novalak (Trident) az első helyért csatázva ütötték ki egymást. A második csapattársa, Olli Caldwell lett, a harmadik pedig Doohan.

Visszatért a mezőnybe a koronavírus-fertőzöttsége miatt a két héttel ezelőtti, franciaországi fordulót kihagyó Tóth László is, aki eddigi legjobb helyezéseit szerezte a kalamajkában: délelőtt 19.-ként, délután pedig 21.-ként végzett. A vasárnap délelőtti főfutamot a 28. pozícióból várja a Campos Racinggel, amit a pénteki időmérő edzést megnyerő Hauger kezdhet majd az élről.

Schumacher unokatestvére, Mick már a Forma-1-ben viszi tovább a családi örökséget, miután a Forma-3-as Európa-bajnokságban és a Forma-2-ben is bajnok lett. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a Forma-1-es Osztrák Nagydíjnak a 19. rajtkockából vághat neki a Haas-Ferrarival.