2014 óta rendeznek Forma-1-es Orosz Nagydíjat, melyet Szocsiban, az olimpiai városnegyedben épített pályán rendeznek. Egy korszak azonban lezárul azzal, hogy a jövő évi verseny lesz az utolsó azon a helyszínen, ugyanis a Szentpétervártól északra, a Ladoga-tótól nyugatra található Igora Drive versenypálya bejelentette, hogy 2023-tól ott tartják a Forma-1-es futamot.

A Forma-1 még nem erősítette meg az információkat (FRISSÍTÉS: azóta megerősítette), de Stefano Domenicali, a sportág vezérigazgatója üdvözli a változásokat. “Szentpétervár lenyűgöző és hiszek abban, hogy az Orosz Nagydíj az Igora Drive-on hihetetlen esemény lesz” – mondta.

A 4 kilométer hosszú, 15 kanyarból álló versenypályát egyébként Szocsihoz hasonlóan Herman Tilke és cége tervezte. A létesítmény 2017-ben nyitotta meg kapuit és az FIA-tól megkapta az 1-es fokozatú licenszet, mely szükséges a Forma-1-es versenyek rendezéséhez is. A nagyobb nemzetközi sorozatok közül a DTM rendezett volna itt futamot, ám azt végül törölték a koronavírus-járvány miatt.