Éveken keresztül a Mercedes és Lewis Hamilton legnagyobb kihívójának Sebastian Vettel és a Ferrari tűnt: a német 2017-ben és 2018-ban is meg tudta szorongatni a britet, ám az évadok második felére elfogyott a német, illetve a vörösök lendülete. A szerepek azóta megváltoztak: jelenleg a Red Bull és Max Verstappen tűnik az első számú trónkövetelőnek.

A Monacói Nagydíjon Vettelt és Verstappent egyszerre kérdezhette a sajtó. A négyszeres világbajnokot arról kérdezték, hogy milyen tanácsot adna Hamilton ellen fiatalabb kollégájának, de az Aston Martin versenyzője inkább elviccelte a válaszadást.

“Nincs tanácsom. Nem sikerült megvernem, Lewis megvert. Jobb, ha nem adok neki tanácsokat!” – felelte. “Hosszú évad ez, sok futam van még. Nem tudom, ez nem így működik, nem adok tanácsot.”

Ugyan Vettel e tekintetben szűkszavú maradt, annak azonban örül, hogy a Mercedesnek ismét kihívója akadt. “A tempójuk közel azonos, ezért gyakrabban harcolnak egymással a pályán ugyanazért a pozícióért. Jó, ha az ember a vezetésért küzdhet, főleg ha azt két pilóta két különböző autóban teszi. Meglátjuk, hogy alakul mindez az év során” – mondta a német.