Mindössze öt futamon vett részt eddig a Forma-1 történetében önálló csapatként az Aston Martin, de ez 61 év után idén megváltozik. Az istálló, mely tavaly még Racing Point néven indult, sorrendben hetedik alakulatként rántotta le a leplet idei F1-es versenygépéről. A leleplezésnek megadták a módját: a két pilóta egy látványos bemutató keretein belül szedte le a brit zászló mintájú leplet az autóról, mindemellett a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady és maga James Bond, Daniel Craig is beköszönt.

Lance Stroll, valamint az új igazolás, Sebastian Vettel a szabályok miatt egy, szinte a tavaly Racing Point-modellel megegyező autót fog vezetni, melyen csak kevés helyen változtattak.

F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 1
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 2

F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek

F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 11
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 12
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 13
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 14
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 15
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 16
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 17
F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 18
Fotó megosztása:

F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 19

A külső azonban így is megújult: ugyan az eddigi rózsaszín alapért felelős szponzor, a BWT maradt a csapatnál, az Aston Martin brit versenyzöldben fog pompázni 2021-ben, melyet csak néhol törnek meg pink árnyalatok.

F1: Ez az autó hozhat megváltást Vettelnek 20

Az autóval az első métereket a négyszeres világbajnok teheti meg csütörtökön Silverstone-ban, egy filmforgatási nap keretein belül. “Nem lennék itt, ha nem lennék éhes a sikerre. Ez egy új kezdet mindenkinek: a győzelemre gondolni jelenleg túlzás lenne, de ez mindenkinek a célja, ezért versenyzünk” – mondta Vettel. “Remélem, a tapasztalatom segíteni fog. A visszajelzéseink kulcsfontosságúak lesznek a csapatnak, ez a kulcsa a munkánknak amellett, hogy olyan gyorsan vezessük az autót, amennyire csak tudjuk.”

Vettel elárulta, hatalmas potenciált lát az Aston Martinban, ezért is döntött úgy, hogy velük folytatja F1-es pályafutását. “Az Aston Martin visszatérésével rengeteg ember csatlakozott a csapathoz. Nagyszerű a légkör: ha ezt az élvezetet és szenvedélyt meg tudjuk osztani egymással, azt csak jó dolgok követhetik.”

Stroll is magabiztosan várja a 2021-es szezont. “Hihetetlenül tehetséges emberek dolgoznak a gyárban és a pálya mellett, izgatott vagyok. Az autó jól néz ki, és tavaly is sokat tanultunk, de rengeteg lehetőséget elszalasztottunk. Az utolsó versenyig harcoltunk a harmadik helyért, és épphogy lemaradtunk róla.”

“Sikeresnek mondhatnánk magunkat, ha ott tartanánk a szezon elején, ahol tavaly abbahagytuk. Versenyképesek voltunk az év utolsó versenyein, de volt néhány kritikus motorhibánk, melynek köszönhetően pontokat veszítettünk” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök, aki kijelölte az idei célt is: szeretnének a harmadik helyért küzdeni a konstruktőri bajnokságban.

Az eddig bemutatott idei Forma-1-es autókat ide kattintva tekintheted meg!