Néhány hete több 2021-es nagydíj megrendezése is kétségessé vált, hétfő este pedig több forrás is megszellőztette, hamarosan új versenynaptárt jelenthet be a Forma-1 az idei szezonra, elhalasztott, illetve beugróként visszatérő futamokkal.

A hírek igaznak bizonyultak.

Az Ausztrál és a Kínai Nagydíjat elhalasztják, így a Bahreini Nagydíj lesz a szezon első versenye, melyet az Emilia-romagnai Nagydíj követ Imolában április 18-án.

A frissített versenynaptár szerint az első versenyhétvégét március 26-28-án tartják Szahírban. A közel-keleti pálya így elmondhatja magáról, hogy négy soron következő F1-es futamból hármat is itt rendeztek meg, még ha eltérő nyomvonalon is.

A mezőny ezt követően visszatér Európába, Imolában az elhalasztott Kínai Nagydíj idején, április 16. és 18. között állomásoznak a csapatok és a pilóták. Két hétre rá következne a szezon harmadik versenye a tervek szerint, ám még mindig kérdéses, hogy ezt hol is tartják. A versenynaptár egyelőre hiányzó harmadik versenyét a hírek szerint egyébként a Portugál Nagydíjnak helyet adó Portimao töltheti ki, de ezzel kapcsolatban nem tettek közzé információt.

Az Ausztrál Nagydíj számára új időpontot jelöltek ki: az évad 21. futama lehet november 19. és 21. között. Ezzel az amerikai kontinens három őszi versenyét, az Amerikai, a Mexikóvárosi és a Sao Pauló-i Nagydíjat egymás utáni hétvégéken rendezik októberben és novemberben – utóbbi egy héttel korábbra került. Változott a szaúd-arábiai és az abu-dzabi verseny időpontja is, a közel-keleti megmérettetések egy héttel későbbre tolódtak az eredeti időpontjukhoz képest.

A Magyar Nagydíjjal kapcsolatban nem történt változás, továbbra is július 30. és augusztus 1. között tarthatják meg a futamot.

F1: Elhalasztják a szezonnyitót, ismét visszatér Imola 2

A módosított 2021-es versenynaptár

Stefano Domenicali, a Forma-1 újonnan hivatalba lépett vezérigazgatója elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy a Kínai Nagydíjnak is helyet találjanak az idei menetrendben.”A vírushelyzet változékony maradt, de megvan tapasztalatunk a tavalyi évről a partnereinkkel és a promóterekkel együtt ahhoz, hogy biztonsággal alkalmazkodjunk 2021-ben is” – mondta.