A Red Bull megvárta a szezon végét azzal, hogy megköszönje Alexander Albon munkáját, a thai-angol versenyző helyére Sergio Perezt igazolták le. A mexikóinak Sebastian Vettel érkezése miatt kellett távoznia a Racing Point/Aston Martintól, rajta kívül Nico Hülkenberg is jelölt volt.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban azt állította, hogy valóban felmerült Hülkenberg neve, de nem volt komoly jelölt, csak röviden elbeszélgettek vele. Ezzel szemben mást mond Helmut Marko sportfőnök.

“Hülkenberg nagyon is komoly jelölt volt. Részletesen elemeztünk mindent, mindhármuk erősségeit és gyengéit is megvizsgáltuk” – fogalmazott Marko, aztán elkotyogott egy titkot arról, valójában miért Perez lett a befutó.

“Végül Perezt választottuk Hülkenberggel szemben, mert némi tudást is magával hoz a Mercedes motorjáról.”

Noha Perez szerződtetését csak múlt pénteken jelentette be a Red Bull, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj helyszínén valószínűleg már minden papírmunka készen volt. Erről egy Horner által a közösségi médiába feltöltött fotó árulkodott, amelyet már Abu-Dzabiban, a pálya hoteljében elkészítettek.