A Ferrari idén három igen erős nevelttel van jelent a Forma-2-ben, a bajnoki éllovas Mick Schumacher, valamint az egy fordulóval a vége előtt a végső győzelemre még szintén esélyes Callum Ilott és Robert Svarcman is hozzájuk tartozik (hogy az ugyancsak Maranellóhoz tartozó, ígéretes, de még fejlődést igénylő Marcus Armstrongról és Giuliano Alesiről ne is beszéljünk).

Az ifjoncbőség ugyanakkor „luxusproblémát” teremtett a Scuderia számára, a Forma-1-be csak egy versenyzőt tudnak továbbléptetni, nyílt titok, hogy Schumacher lesz az, ő kapja a Haas egyik ülését.

Ezt erősítette, hogy míg Ilott és Svarcman F1-es vezetési lehetőséget kapott a szezonzáró abu-dzabi ifjoncteszten, a németet már nem osztották be, ma pedig az angol pilóta egyértelműen elárulta, hogy ő 2021-ben még nem lép tovább a csúcskategóriába. (Nyitóképünkön Schumacher balra, Ilott jobbra.)

„Itt az ideje bejelentenem, hogy tájékoztattak róla, hogy 2021-ben nem fogok a Forma-1-ben vezetni. Én természetesen már pár hete tudom ezt. Csalódott vagyok, de ettől csak még keményebben dolgozom, hogy 2022-re összejöjjön a dolog. Amúgy is, van még egy bajnoki cím, amit meg akarok nyerni” – írta a Twitteren.

A Forma-2-es bajnokság ezen a hétvégén zárul a második bahreini fordulóval, két futam van hátra, összesen még maximum 48 pont szerezhető. Így áll az élmezőny:

1. Mick Schumacher 205 pont
2. Callum Ilott 191 pont
3. Nyikita Mazepin 162 pont
4. Robert Svarcman 159 pont
5. Cunoda Juki 157 pont