A Racing Point-os Sergio Perez a múlt vasárnapi Török Nagydíjon a végül győztes Lewis Hamiltoné mellett említhető taktikus vezetéssel vitte végig a futamot. A 30 éves mexikói pilóta az évek során számos dobogós eredménnyel, sok-sok ponttal bizonyította, hogy a (közép)mezőny egyik legmegbízhatóbb szereplője, ám 2020 végén, hét közös év után távoznia kell csapatától, mert a jövőre már Aston Martinként működő alakulathoz Sebastian Vettelt szerződtették a tulajdonos fia, Lance Stroll mellé.

A talán Alexander Albon Red Bull-os helyére esélyes Perez Isztambulban így beszélt az idei évéről és a kilátásokról:

„Úgy gondolom, hogy az én részemről jó szezon volt ez, de a Forma-1-ben persze nagyon sok múlik az autón. Szerintem korábban is voltak nagyon jó idényeim, melyek nem látszottak annak az autó potenciálja miatt. Voltam hetedik a bajnokságban, párszor nyolcadik, pedig nagyon jól dolgoztam, igazán nagyszerű munkát végeztem. Azt hiszem, most nagyon jó szintre értem, talán a csúcson vagyok a tapasztalat, az csapattal való kommunikáció és megértés tekintetében is – persze rég vagyok itt, az is segít.”

„Azt hiszem, az idei év számos okból elég hullámzó volt, de így is összerakjuk ezt az idényt, és biztos vagyok benne, hogy a mostani dobogós helyezés segít majd, hogy erősen zárjam a szezont.”

F1: Élete formájában, még sincs ülése 2

A kérdésre, hogy vajon a következő ülés megszerzésében is segíthet-e az isztambuli dobogó, így felelt:

„Szerintem az embernek mindig, minden egyes hétvégén hoznia kell az eredményeket, mert az F1-ben csak annyira vagy jó, mint a legutóbbi hétvégéd, szóval fontos a jó zárás. A többi viszont nem rajtam múlik.”

„Hogy igazságtalanság lenne-e, ha kimaradnék? Szerintem ez is benne van a Forma-1-ben, mindig is tisztában voltam vele. Az is privilégium, hogy mostanra 10 évet töltöttem az F1-ben, és szép pályafutásom volt. Ha el kell hagynom az F1-et, büszkén, emelt fővel távozhatok, ugyanis jól teljesítettem azzal a technikával, ami jutott. Nem sokaknak jut ilyen karrier. Meglátjuk mi lesz, én mindenesetre megbékéltem a helyzettel.”