Hiába teljesít jól idén (is), Sergio Pereznek a szezon végén el kell hagynia Racing Pointot, ugyanis a tulajdonos fia, Lance Stroll mellé Sebastian Vettelt ültetik a jövőre már Aston Martinként futó csapatnál.

Az F1-ben mostanra csak négy szabad ülés maradt 2021-re – legalábbis papíron –, kettő a Haasnál, egy a Red Bullnál és egy a Mercedesnél. Mivel az igen valószínűtlen, hogy Perez Lewis Hamilton utódja legyen a bajnokcsapatnál, a mezőny végén küzdő Haas pedig nem igazán vonzó számára, így a Red Bull a kiszemeltje, amit nem is titkol, az ő döntésükre viszont még várnia kell, ráadásul simán benne van, hogy hoppon marad, Max Verstappen ugyanis Nico Hülkenberget szeretné maga mellé.

A 30 éves mexikói a Török Nagydíj csütörtöki sajtónapján így beszélt a helyzetéről:

„Egyelőre nincs mit tenni, várnunk kell. Közeleg az idény vége, de ahogy mondtam már, amíg a csapatok nem jelentik be a versenyzőiket, minden nyitott. Minden, egyelőre bejelentés előtt álló csapat opció. Meglátjuk” – mondta az újságíróknak Isztambulban.

„Egyre közelebb a szezon vége, szóval nekem is tudnom kellene, mi lesz velem, hogy tervezni tudjak. De nagyon késő van már, mindjárt december, szóval nincs sok további lehetőségem. Úgy tűnik, egészen csak az év vége felé tudom meg, maradok-e a Forma-1-ben vagy sem. Szóval úgy gondolom, hogy az egy év kihagyás is opció” – ismerte el.