A 2013 végén síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett Michael Schumacher állapotáról 2014 őszén történt hazaszállítása óta alig tudni valamit, a család szigorúan őrzi az 50 éves Forma-1-es legenda magánszféráját.

A német exversenyzőt volt munkatársai közül is igen kevesen láthatják, leggyakrabban a családi legbelső barátjának számító egykori ferraris főnöke, a ma a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztját betöltő Jean Todt látogatja őt. Az RTL France őt kérdezte Schumiról a napokban.

„Nagyon óvatosan fogok válaszolni. Gyakran látom Michaelt, havonta egyszer vagy kétszer. A válaszom most is ugyanaz: továbbra is küzd. Csakis azt kívánhatjuk neki és a családnak, hogy jobbra forduljanak a dolgok” – mondta, hozzátéve, hogy a rajongók nyugodtak lehetnek afelől, hogy Schumacher „nagyon jó környezetben van és a legjobb ellátásban részesül”.

A hétszeres világbajnok 22 éves fia, Mick idén a Forma-2 bajnokesélyese, jövőre pedig szinte biztosan a Forma-1-ben láthatjuk majd a Haas versenyzőjeként. Todtot arról is megkérdezték, Schumi képes-e követni fia haladását.

„Természetesen követi” – szögezte le. „Mick jövőre valószínűleg már a Forma-1-ben vezet, ami nagy kihívás. Mindannyian nagyon örülnénk, ha újra lenne egy Schumacher az autóversenyzés csúcskategóriájában.”