Már a rajtnál megpecsételődött Valtteri Bottas versenye a Forma-1-es Török Nagydíjon, miután az 1-es kanyarban az előtte megforgó Esteban Ocont elkerülvén ő is megpördült. Ez pedig még csak egy volt a sokból: kis túlzással a finn csak akkor került képernyőre, ha éppen versenyzőtársaival nézett farkasszemet a pályán – összesen hat megforgással, a 14. helyen zárt Isztambulban.

A leintés után Bottas eddigi legnehezebb versenyeként hivatkozott a mostanira. „Hosszú verseny, hosszú nap volt. Már az első körben minden rosszra fordult: nem is tudom, hogy Danny forgott-e meg, vagy valaki más, próbáltam elkerülni, ezért én is megforogtam. Utána volt egy kontaktom a 9-es kanyarban, onnantól kezdve az autó már közel sem volt olyan, mint előtte” – nyilatkozta a Mercedes pilótája.

„Azért küszködtem, hogy egyáltalán pályán tudjak maradni. Nem tudtam kormányozni, nem is volt egyenes a kormányom, talán az első szárnyból is hiányzott egy darab. Ez egy túlélőviadal volt.”

Élete legrosszabb F1-es futamát zárta Bottas 1

Mindenesetre így már matematikai esélye sem maradt a bajnoki címre, győzelmével ugyanis hetedjére is világbajnok lett Lewis Hamilton. „Teljes mértékben megérdemelte. Ő volt a jobb közülünk ebben az évben. Teljesen megérdemli, de jövőre megpróbálom legyőzni őt” – mondta csapattársa (újabb) sikeréről.

Bottas jelenleg 27 ponttal előzi Max Verstappent a bajnokság második helyén, a holland hatodikként végezve nyolc pontot hozott a finn pilótán, amikor még három forduló van hátra az idei szezonból.