A Forma-1 két érdekes statisztikát is megosztott a nagyközönséggel a napokban.

Minden bizonnyal Antonio Giovinazzi remek imolai rajtja volt az apropó arra, hogy összeszámolják, ki hány helyet tudott javítani a startpozíciójához képest az első körén, és mint kiderült, az Alfa Romeo olasz pilótája messze a legjobb ezen a téren idén: összesen 45 helyet lépett előre a rajtoknál, majdnem a dupláját, mint a második legjobb Kevin Magnussen. Tegyük hozzá, nem mindenki „van versenyben”, hiszen az első pár sorból indulók számára nem is lehetséges a nagy előrelépés.

F1: Csak a 17., de ebben ő a bajnok 1

Ilyenekből jött össze a remek eredmény – Giovinazzi Imolában

A másik adatsor azt mutatja, ki hányszor tudott pontszerző helyen zárni az eddigi 13 forduló során. A legkevésbé sem meglepő, hogy az első helyen a hétvégén akár már hetedik bajnoki címét is megszerző Lewis Hamilton áll, aki maximális teljesítményt nyújtott – sőt, az Osztrák és az Olasz Nagydíj kivételével a mindannyiszor a dobogón állt – az viszont már érdekesebb, hogy ki követi őt a második helyen.

A Racing Point-os Sergio Perezről van szó, aki 11 fordulón zárt a top10-ben, ugyanúgy, ahogy a mercedeses Valtteri Bottas, ám a mexikói ezzel Hamiltonhoz hasonlóan 100 százalékos eredményt nyújtott, hiszen koronavírus-fertőzése miatt két hétvégét kihagyni kényszerült, míg a finnek 13 lehetősége lett volna a pontszerzésre.

F1: Csak a 17., de ebben ő a bajnok 2