Kimi Räikkönen legalább egy évet még biztosan marad a Forma-1-ben, jövőre pályafutása 350. futamán is elindulhat. A finn versenyző idén döntötte meg Rubens Barrichello vonatkozó csúcsát, egyelőre nem is akar leállni.

Räikkönen jövőre már 42 éves lesz, messze ő a mezőny legidősebb versenyzője, de azt állítja, nem volt nehéz a hosszabbításról szóló döntés.

“Semmi nehézség nem volt benne” – fogalmazott a finn. “Figyelembe kellett venni a csapat szempontjait is, hogy ők mit akarnak tenni, én mit akarok csinálni. Mert persze vannak más dolgok is az életben, amikkel foglalkozni kell.”

“Végül részemről és részükről is volt hajlandóság a folytatásra. Amint elkezdtünk beszélgetni erről, hamar be is fejeztük, nagyon sima volt az egész.” Az Emilia-romagnai Nagydíj előtti sajtóbeszélgetésen kiderült az is, hogy a szerződést csütörtökön írták alá a felek.

Räikkönen idén mindössze két pontot szerzett, jövőre jobb folytatásban bízik. “Csapatként egyikünk sem elégedett, de sajnos most ez van. A cél a fejlődés, és az, hogy jövőre jobban teljesítsünk. De nincs garancia semmire, szóval egyszerűen jobb munkát kell végeznünk jövőre.”