Valtteri Bottast ugyan már augusztusban lekötötték 2021-re, a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff és a címvédő és hamarosan hétszeres világbajnok Lewis Hamilton idén lejáró szerződésének meghosszabbítása még mindig nem történt meg.

Korábban úgy tűnt, az alakulatot 2014 óta irányító Wolff esetleg távozhat is, de azóta világossá vált, hogy valamilyen formában, szerepben biztosan marad.

„Ola [Källenius, az anyacég Daimler vezére] és én is többször elmondtam már, hogy úgy döntöttünk, szeretnénk folytatni a közös munkát. Mivel résztulajdonos is vagyok, a szerződési tárgyalások egy kicsit bonyolultabbak, de nem rossz értelemben. Egyszerűen csak sokáig tart mindent elrendezni. Azt is tudjuk, hogy van határidő, az év végéig le kell tudnunk ezt, senki sem akar úgy karácsonyozni, hogy még nem tudunk biztosat” – mondta a The Race-nek az osztrák.

Hamilton szintén jelezte már, hogy maradni készül, ám az angol arra is utalt az elmúlt hetekben, hogy nem feltétlenül írna alá újabb három évre – más kérdés, hogy a 2023-tól életbe lépő fizetési plafon miatt már másképp gondolja ezt. Wolff amúgy sem örülne, ha a versenyző csak egy évet vállalna:

„Új világot élünk, a járvány sok mindent megváltoztatott az üzlet és a környezet terén. De úgy gondolom, idén mindent rendeznünk kell. Semmi kedvem ahhoz, hogy jövőre újabb tárgyalásokba kezdjünk, aztán megint húzódjon a dolog. Mindannyiunknak a dolgunkra kell koncentrálnunk: Lewisnak a versenyzésre, nekem a csapat irányítására, Olának a nagy kormánykerék tekergetésére.”