2006 után a hétvégén újra Forma-1-es versenyt tartanak Imolában, ám az Emilia-romagnai Nagydíj szervezői egyelőre teljes bizonytalanságban vannak a helyszíni nézők fogadását illetően.

Korábban arról volt szó, hogy napi 13 ezer fő bemehet majd a pályára a kétnapos hétvégén, ám az Olaszországban (is) romló járványhelyzet miatt a kormányzat hétfőtől szigorításokat léptetett életbe.

Az új rendelet szerint az éttermek, kocsmák csak 18 óráig tarthatnak nyitva, más létesítményeket – például a mozikat, színházakat, edzőtermeket, uszodákat – teljesen be kell zárni, az F1-et is érintő rész pedig kimondja, hogy a szabadtéri sporteseményeket ugyan továbbra is megrendezhetik, de helyszíni nézők nélkül.

A korlátozás elég egyértelműnek tűnik, de az imolai szervezők jelezték, hogy ők ezt túlzónak tartják, tisztázást kértek a kormánytól, kiemelve, hogy a Forma-1-es nagydíj nagyszerű lehetőség lenne a távolságtartási szabályok innovatív alkalmazására, ami a beválás esetén segíthetné a gazdaságot, mely máskülönben „pusztulásra van ítélve”.

A szervezők rámutattak arra is, hogy a korábban szintén a pályán, helyszíni nézők jelenlétében megtartott kerékpáros világbajnokság után egyetlen fertőzésről sem számoltak be.