Megvan az a bizonyos 92. győzelem – a Forma-1-es Portugál Nagydíjon aratott idei nyolcadik sikerével Lewis Hamilton amellett, hogy újabb lépést tett meg hetedik világbajnoki címe felé, megdöntötte Michael Schumacher korábban utolérhetetlennek hitt győzelmi rekordját. A Mercedes kettős győzelemmel távozhat Portimaóból, hiszen Valtteri Bottasé lett a második hely, a dobogó legalsó fokára pedig a Red Bull-os Max Verstappen állhatott fel.

A 66 körös verseny leintése után Martin Brundle készítette az interjúkat a dobogósokkal.

Hamilton: Sosem álmodtam erről! 2

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Kemény verseny volt a mai, minden a hőmérsékletekről szólt. Volt valami a beállításokkal. Jó volt a rajtom, de a 7-es kanyarban egy pillanatra roppant túlkormányzottá vált az autóm. Meg kellett próbálom védekezni Valtterivel szemben, de úgy gondoltam, később még visszatámadhatok, és így is lett. Sosem álmodtam arról, hogy valaha ott leszek, ahol ma vagyok. Nem volt királygömböm, amikor ezt a csapatot választottam, ahol nagyszer emberekkel kerültem össze. Itt vagyok, és elmondtam, hogy minden egyes napból próbálom kihozni a legtöbbet. Még mindig keményen nyomom, mentálisan továbbra is nagyon verseny üzemmódban vagyok. Képtelen vagyok most szavakkal leírni az érzéseimet, később talán menni fog.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „Elég jól sikerült az első kör, örültem annak, hogy át tudtam venni a vezetést. Utána azonban nem találtam a tempóm, nem értem, miért. Egyszerűen nem volt tempóm. Próbáltam védekezni, amikor Lewis közel került, de nem igazán tudtam mit tenni. Amint mondtam, nem tudom, miért voltam ennyire lemaradva. Pedig keményen nyomtam, mégis gyorsabbnak kellett volna lennem. Reménykedtem abban, hogy elnyújthatom az első etapomat, hogy a végén lágy gumikra válthassak, de nem gondolom, hogy az eredmény szempontjából lett volna jelentősége.”

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Nagyon alacsony volt a tapadás, próbáltam kimaradni a kalamajkából, de aztán összeértem Sergio Pérezzel. Nem hagyott nekem elég helyet, szóval magát forgatta ki. Aztán egy kicsit esett az eső, csak próbáltam pályán tartani az autót és a saját versenyemet futni. A közepes gumikon jó volt a tempóm, addigra viszont már nagy lett a különbség, így nem tudtunk mit csinálni. A kemény gumikon nem mentünk jól, határozottan a közepesek voltak a legjobbak. Összességben ott végeztünk, amit megérdemeltünk.”