Fernando Alonso jövőre tér vissza a Forma-1-be a Renault-nál – pontosabban 2021-től már Alpine –, de a kétszeres világbajnok nem akart a téli tesztelésig várni, hogy F1-est vezethessen. Hetekkel ezelőtt jelezték, hogy keresik a lehetőségeket, a múlt héten pedig már az is nyílt titok volt, hogy a 39 éves versenyző a mai napon Barcelonában lép pályára.

Ma reggel a Renault hivatalosan is megerősítette, hogy visszatérő versenyzőjük vezetni fog.

Alonso így beszélt a mai teszt előtt:

„Nagyszerű érzés lesz újra a volán mögé ülni. Két év kihagyás után alig várom, amolyan új kezdet lesz. Újra meglep majd az autó tempója, a fékteljesítménye, a kanyarsebessége, ilyenek.

Különleges lesz újra Barcelonában vezetni, emlékszem az első F1-es tesztemre 2000-ben a Benettonnal, az is ugyanezen a pályán volt 20 évvel ezelőtt, most pedig az egyik utolsó lehetőség lesz Renault nevű autót vezetni, hiszen jön a névváltás. Megtiszteltetés lesz.

Nem volt könnyű a tesztre való felkészülés, a koronavírusos korlátozások miatt nem voltam olyan sokat a szimulátorban, de szerintem készen állunk. Amúgy is csak forgatási nap, 100 km-s távval, igyekszünk abból kihozni mindent, szép képeket, felvételeket készíteni, és tudom, hogy közben a csapattal együtt sokat tanulunk, sok dolgot fedezünk majd fel. Nagyon nyitottan állok ehhez, igyekszem a lehető legtöbbet tanulni minden egyes kilométeren.”