Szombat délelőtt derült égből villámcsapásként érte Nico Hülkenberget, hogy délután már F1-es elfoglaltsága lehet, ugyanis kidőlt a Racing Point kanadai versenyzője, Lance Stroll. A német pilóta, aki Silverstone-ban két futam erejéig a koronavírusos Sergio Perez autóját vette át, elvállalta, hogy részt vesz a nürburgringi Eifel Nagydíjon, saját autójával érkezett a helyszínre otthonából.

Arról eleinte nem adott tájékoztatást a csapat, hogy mi is történt Stroll-lal, ám azt hamar leszögezték, hogy nem koronavírusos, több tesztje is negatív lett a kanadainak. Később azért Otmar Szafnauer, a rózsaszín alakulat csapatfőnöke több részletet is közölt, miért is riasztották a németet.

“Már Oroszország óta nem érezte túl jól magát. Amióta távoztunk onnan, nem volt jól, talán megfázott egy kicsit. Először azt gondoltuk, hogy mivel Oroszországban voltunk, teszteljük le, nem kapta-e el a vírust. Többször is teszteltük, de három-négy alkalommal is negatív eredményekkel tért vissza” – árulta el Szafnauer.

A WC-ről sem tud felkelni a Forma-1 legújabb betege 2

Otmar Szafnauer

A panaszok nem múltak, és Stroll 30 perccel a harmadik szabadedzés kezdete előtt szólt csapatának, hogy nem tudja vállalni a vezetést. “Nem voltak klasszikus koronavírusos tünetei. A gyomra bolydult meg egy kissé, szinte végig a WC-n volt. Azt mondta: »Már egy csomó folyadéktól megszabadultam, de nem tudok annyi időre leszállni a WC-ről, hogy versenyezzek«. Nem tudom, hogy valamilyen étel miatt történt ez, vagy egy betegség az oka, de azt mondta, nem áll készen a versenyre.”

Stroll bízik abban, hogy meggyógyul a két hét múlva esedékes Portugál Nagydíjig. A pilóta a hétvége során már vissza sem tér a pályára, és orvosi felügyelet alatt marad németországi szállásán, majd hazarepül, ha állapota javul.