Nico Hülkenberg számára a 2020-as év immár nyilvánvalóan a hirtelen jött lehetőségekről szól: a Forma-1 körforgásából alapvetően a tavalyi év végén kikerült német idén már harmadik versenyére készül a Racing Pointtal. A silverstone-i fordulókon a koronavírus-fertőzött Sergio Pérezt, a hétvégi Eifel Nagydíjon pedig Lance Strollt helyettesíti – ezúttal azonban sokkal kevesebb idő állt rendelkezésére, beugrásáról ugyanis csak a délelőtt folyamán értesült.

A 33 éves német RaceFansnek nyilatkozva elárulta, hogy délelőtt 11 órakor – tehát négy órával az időmérő edzés kezdete előtt – kapta a hívást Otmar Szafnauertől, a Racing Point csapatfőnökétől, miután bebizonyosodott, hogy Lance Stroll rosszulléte miatt nem tudja vállalni az indulást a hétvégén. „Ez vadabbra és őrültebb sikerült, mint legutóbb” – jegyezte meg Hülkenberg.

F1: Pokoli kihívás vár Hülkenbergre 2

„Éppen Kölnben voltam, nagyjából egy órára a pályától. Délután jöttem volna ide, mert holnap a német RTL közvetítésében lett volna jelenésem” – magyarázta az újabb sietős nap hátterét. „Éppen egy barátommal kávéztam, amikor csörgött a telefon. Otmar volt, és azt mondta, hogy »Hülkenberg, siess, szükségünk van rád itt«. Ekkor bepattantam az autóba, a többi már történelem. Láthattuk, mi történt. Az újabb visszatérés felpörgette a szívverésem!”

Két hónap után először ült tehát Forma-1-es autóban Hülkenberg, úgy, hogy felkészülésre gyakorlatilag semmi ideje nem volt. Négy kört teljesített a Q1-ben, végül utolsóként búcsúzott a szakasz végén. „Teljesen más érzés volt, mint Silverstone-ban, ez a pálya lényegesen különbözik attól” – kezdte gondolatait az időmérő edzésen kapcsán a Racing Point beugrója.

F1: Pokoli kihívás vár Hülkenbergre 3

„Az autó nagyon mocorgott, és vannak olyan technikai apróságok, amik egyes versenyzőkre másként vannak befolyással, teljesen más érzéseket adnak. Alkalmazkodnom kellett a körülményekhez, de ez négy kör alatt nyilván nem volt könnyű. Mindent összevetve az utolsó hely ellenére is elégedett vagyok ezekkel a körökkel” – tette hozzá.

Aktuális tapasztalat hiányában „roppant nehéz és pokoli kihívásra” számít hazai versenyén Hülkenberg, de igyekszik kihozni a maximumot a lehetőségből. Régi-új csapattársa, Sergio Pérez a kilencedik rajthelyet szerezte meg a másik Racing Pointtal.