A Forma-1-es Eifel Nagydíj harmadik szabadedzésén az első tíz perc után már mindenki megtette az első métereit a pályán, Lance Stroll kivételével: a Racing Point kanadaija nem érezte jól magát. A csapat akkor azt közölte, hogy még megvizsgálják a versenyzőt, de előfordulhat, hogy Nico Hülkenberg személyében ismét helyettest vethet be a rózsaszín alakulat – a német az edzés során meg is érkezett a helyszínre.

Végül az utóbbi forgatókönyv valósult meg, így idei harmadik versenyhétvégéjén vehet részt a német, ismét a Racing Pointtal. A csapat hivatalos közleménye szerint Stroll már reggel nem érezte jól magát, ekkor szóltak Hülkenbergnek, akinek televíziós elfoglaltságai miatt egyébként is jelenése volt a pályán Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint.

A közlemény kiemeli, hogy a német már ismeri az autót Silverstone-ból, amikor a koronavírusos Sergio Perez helyére kellett beugrania. Hülkenberg hirtelen visszatérését az tette lehetővé, hogy a pályától bő egy órányi autóútra fekvő Köln közelében él.

A cseréhez a Nemzetközi Automobil Szövetség különengedélyére is szükség volt, de az FIA nem állt a versenyző újbóli visszatérésének útjába.