A pénteki második szabadedzésre pontosan ugyanolyan maradt az időjárás a Nürburgringen, amilyen délelőtt volt, így két halasztás után négy órakor bejelentették az edzés végleges lefújását.

A pályán kívül sem történt semmi izgalmas: Nicolas Latifi és George Russell bohóckodtak egy kicsit a táblákkal, Russell dekázgatott egy gumikacsával is, Alexander Albon pedig fotós leckéket vett a Red Bull garázsában.

Sebastian Vettel édesapja Jo Bauerrel, az FIA technikai delegáltjával diskurált, a négyszeres világbajnok pedig Mick Schumachernek mutatta meg közelről az erre a hétvégére készített, Michael Schumacher előtt tisztelgő sisakját.

Folytatás szombaton délben – már ha az időjárás is úgy akarja. Ha a mentőhelikopter péntekhez hasonlóan szombaton sem tudna biztonságosan eljutni a koblenzi kórházba, a bokszutca továbbra is zárva marad.

Michael Masi versenyigazgató szerint van forgatókönyv arra az esetre, ha szombaton is hasonló lenne a helyzet. Az előrejelzések egyelőre jobb időt ígérnek a folytatásra.