Pályafutása második sikerét aratta Mick Schumacher, a hétszeres F1-es bajnok Michael fia a Forma-2-ben. Az F1 betétsorozatában a PREMA csapatánál vezető német tavaly a Hungaroringen nyert először a sprintfutamon, most viszont a nagyobb pontértékű főversenyt sikerült behúznia Monzában.

A futam előtt az egyéni pontverseny negyedik helyén álló Schumacher az időmérőn csak a hetedik lett, de óriási rajtjának köszönhetően hamar beszállt a győzelemért zajló csatába.

A másodikként haladó német kötelező kerékcseréjét a 14. körben tudta le, ekkor váltott a lágy gumikról a keményebb Pirellikre. Az első helyen haladó Callum Ilott bokszkiállása nem sikerült jól: a rivális lefulladt, értékes másodperceket veszítve ezzel. Schumacher a 14. helyre tért vissza a csere után, de ez virtuálisan az első helyet jelentette neki.

A 21 éves pilótát még azok sem tudták utolérni, akik alternatív taktikával próbálkoztak, azaz előbb a kemény, majd a lágy gumikat használták. A Ferrari-nevelt végül 3 másodperces előnnyel győzött Luca Ghiotto és a Renault pilótaakadémiájának növendéke, Christian Lundgaard előtt. A német eredményének köszönhetően a harmadik helyre lépett előre a bajnoki tabellán – ha itt végezne a szezon végén, biztosan elegendő pontot gyűjtene az F1-es szuperlicenszhez.

Eddigi legnagyobb sikerét aratta a kis Schumi 1