Habár vb-győzelme után pár nappal visszavonult a versenyzéstől, Nico Rosberg a mai napig rendszeresen felbukkan a Forma-1-es paddockban, mint a különböző tévétársaságok szakértője. 2016 legjobbja emellett mercedeses utódjának, Valtteri Bottasnak is tanácsokat ad. A német erről a Spanyol Nagydíj hétvégéjén beszélt a Sky Italia kamerái előtt.

“Ahhoz, hogy legyőzze az ember Hamiltont, a fejébe kell másznod – ezen a téren kevésbé erős” – mesélte el módszerét Rosberg. “Bottasnak is ezt kell tennie, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy gondja van ezzel.”

“Még fel is hívott emiatt, majd talán a csapat kérésére nem keresett többet” – tette hozzá a német Barcelonában. A korábbi jóbarátok egyik ikonikus pillanata volt az, amikor négy éve ezen a pályán az élről ütötték ki egymást az első körben.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Aug 15., 2020, időpont: 1:33 (PDT időzóna szerint)

Rosberg állítása szerint a pszichológiai hadviselés csínját-bínját korábbi csapattársától, a hétszeres világbajnok Michael Schumachertől tanulta el. “Egy teljesen más nézőpontot tanított nekem, de eleinte túl kedves voltam a Lewis-zal folytatott csatáink során. Tanulnom kellett, hogy keményebb legyek” – magyarázta.

A legjobb cimborákból ellenséggé váló versenyzőket egyébként lencsevégre kapták a barcelonai paddockban beszélgetés közben. Rosberg elmondta, hogy dolgozik azon, hogy újra jó viszonyt ápoljon Hamiltonnal. “Egy épületben élünk Monacóban. Még nem hamburgerezünk együtt, de dolgozunk az ügyön, privátban szoktunk beszélgetni” – árulta el.