A Forma-1 már korábban bejelentette, hogy október-november fordulóján a sportágnak legutóbb 2006-ban otthont adó Imolában tartanak versenyt, ráadásul az is kiderült, hogy a szokásos három helyett mindössze két napon.

Ma részletesen is közölték a kísérleti hétvége menetrendjét, immár világos, hogy a három helyett mindössze egy szabadedzés lesz, a pénteki kétszer másfél óra kiesik, igaz, szombat délelőtt 60 perc helyett 90 percig ismerkedhetnek a pályával a csapatok-pilóták.

A kezdési időpontok is eltérnek majd a szokásostól, minden bizonnyal az addigra már jóval korábbi sötétedés miatt: a szombati szabadedzés 10 órakor, míg az időmérő 14 órakor kezdődik majd, az Emilia-romagnai Nagydíj pedig 15.10 helyett 13.10-kor rajtol vasárnap, november 1-jén.

A változtatások oka hármas: a megelőző hétvégén még a portugáliai Algarvében lesz a száguldó cirkusz, a logisztika miatt “necces” lett volna a pénteki program, emellett az F1 vezetése amúgy rég szeretne kísérletezni a hétvége formátumával, a harmadik ok pedig a már említett korai sötétedés.