Habár a hétvége előtt a Mercedes fő kihívójának tartotta magát a Red Bull, a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéje idáig nem igazán az energiaitalos istálló szája íze szerint alakul. A hungaroringi erősorrendben a Mercedes mellett a Racing Point és a Ferrari is előttük van, legalábbis ezt támasztják el az időmérő edzés eredményei is: Max Verstappen azok után, hogy tavaly a Hungaroringen megszerezte az első pole-ját, most csak a hetedik helyről várhatja a lámpák kialvását, míg csapattársa, Alexander Albon a Q2-ből sem jutott már tovább, 13. lett.

F1: Elestek Verstappenék a Hungaroringen 1

„Rossz” – adott lényegre törő választ az M4 Sport kérdésére a holland, hogy miképpen összegezné az időmérő edzést.  Az F1TV-nek, holland nyelven nyilatkozva ennél markánsabban fogalmazott: „Természetesen ez egy csalódást keltő kvalifikáció volt, nem olyan, mint amilyet akartunk. Az egész hétvége eléggé rosszul ment, és nem erre a hetedik helyre számítottunk. De ezzel nem tudunk mit tenni.”

„Az autó továbbra sem elég gyors, nagyon messze vagyunk az első helytől. Nyilvánvaló, hogy valami nem működik, szóval ennek mélyére kell majd néznünk” – folytatta. „Nincs meg az autó egyensúlya, nincs tapadás… Muszáj ezt elfogadni, ami nagyon nehéz, de megpróbáljuk, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a holnapi napból” – részletezte a problémákat, amik már a pénteki nap folyamán is nyilvánvalóak voltak, majd a vasárnapi esélyekről sem beszélt igazán elismerősen.

F1: Elestek Verstappenék a Hungaroringen 2

A csapattárs Albon szerint összetett a probléma, ugyanakkor jobbnak látja a helyzetet, mint volt a szabadedzéseken.

„Egy kicsit minden. Nem volt jó a köröm sem, majd a következő sem. Egynél több dologról van itt szó. Beszélnünk kell a csapattal, hogy a következő alkalommal felkészültebbek legyünk” – felelte a thai-brit versenyző, amikor a gyengélkedés okairól kérdezték. „Jobb volt az időmérő, mint a tegnapi nap vagy a harmadik szabadedzés, de nem sokkal. Rá kell jönnünk, hogyan tudnánk ebből jobban kijönni. Nem igazán tudok erről mást mondani.”