A Forma-1 a világban az elmúlt hetekben-hónapokban történtekre reagálva több társadalmi ügyet is igyekszik a korábbiaknál is jobban felkarolni, a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton ösztönzése nyomán például a sportág „színesítésére” törekednek, növelnék a diverzitást.

A különböző célokat a 2020-as idényben a versenyhétvégéken is hirdetik majd, egyebek mellett az autókon is megjelenik az emblémának választott szivárvány, de a matricákon, szlogeneken túl is lesznek lépések, melyekhez természetesen anyagi háttér is szükséges – vezetőhöz illően ezen a téren a vezérigazgató, Chase Carey jár az élen, aki személyes vagyonából egymillió dollárt (315 millió Ft) adományozott az F1-ben eddig alulreprezentált csoportok felkarolását támogató alapítványnak.

„Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Forma-1-nek befogadóbbá, sokszínűbbé kell válnia. Már tavaly meghatároztuk az ezt illető stratégiánkat, de ennél még többet kell tennünk, még többet szeretnénk tenni. Ezért is hozzuk létre azt a munkacsoportot, melynek feladata, hogy figyeljen, és azonosítsa azokat a kezdeményezéseket, melyek növelik a diverzitást a Forma-1-ben. Mindenki számára meg szeretnénk adni a legjobb esélyt arra, hogy a Forma-1-ben dolgozhassanak, függetlenül a nemüktől, az etnikumuktól, a nemi irányultságuktól vagy a fizikai képességeiktől” – magyarázta az amerikai üzletember.