A Forma-1 július elején újraindul, de ez nem jelenti azt, hogy mostanra minden rendben van a világban, sőt. A koronavírus-járvány, annak társadalmi-gazdasági hatásai, a fenntarthatóság, a faji megkülönböztetés most is élő problémák, melyekre mostantól az F1 is rá kíván világítani.

A We race as one (egyként versenyzünk) szlogennel összefoglalt program keretében szivárványba borul az F1 mind képletesen, mind szó szerint: a két hét múlva következő szezonnyitón számos üzenetet közvetítenek majd a pályáról transzparensek, grafikák formájában, egyebek mellett köszönetet mondva a járvány alatt fáradhatatlanul dolgozó egészségügyi dolgozóknak, de antirasszista, megkülönböztetés-ellenes tartalmakat is közvetítve, míg az autókon a mindent (is) jelképező szivárvány bukkan fel.

A mostanában igen aktív Lewis Hamilton ösztönzése nyomán a Forma-1 egy új rasszizmusellenes, az inkluzivitásra koncentráló munkacsoportot is alapít, amely a vélemények összegyűjtése, meghallgatása után igyekszik majd lépéseket tenni a sportág diverzitásának növelésére.