Amióta Mick Schumacher bekerült a Ferrari tehetségkutató programjába, állandóak a spekulációk a 21 éves versenyző Forma-1-es jövőjével kapcsolatban.

A bemutatkozásra kézenfekvő lehetőségnek tűnik a Ferrari fiókcsapata, az Alfa Romeo, a csapatfőnök Frederic Vasseur szerint azonban korai még Schumacher F1-es bemutatkozásáról beszélni.

“Nagyon furcsa időszakon vagyunk túl. Egy kilométert sem vezettünk, mégis annyi minden történt” – utalt Vasseur a pilótapiaci fejleményekre a Ferrarinál, McLarennél és Renault-nál.

“Szerencsére nálunk csend van. Kiminek az év végéig szerződése van, aztán meglátjuk. Felesleges mondanom, mennyire értékes számunkra, Giovinazzi is erősebb lett az előző szezon végére.”

“Ami Micket illeti, most elsősorban a Forma-2-es karrierjére kellene koncentrálnia.”

A kis Schumacher tavaly mutatkozott be az F1 előszobájának számító kategóriában, első éve nem volt valami erős, egyetlen futamgyőzelmet szerzett – az volt az egyetlen dobogós helyezése is -, a bajnokságban a 12. helyen zárt. A Forma-3-as Európa-bajnokságban is második évében talált magára, így benne van, hogy idén sokkal jobban teljesít majd.

Kövess minket a Facebook-on!