A múlt hét pilótapiaci fejleményei utat nyitottak a Forma-1-ből 2018 végén távozott, de a visszatérés lehetőségét azóta is nyitva tartó Fernando Alonso számára.

Bár elvileg a Mercedesnél is lehet üresedés, a kétszeres világbajnok valószínűleg a Renault-hoz ülhetne be, hogy 2003-2006 és 2008-2009 után harmadszorra is a legnagyobb sikereit hozó francia gyártónál vezessen.

Alonso volt renault-s főnöke, a pilóta menedzselésben továbbra is szerepet játszó Flavio Briatore azt mondja, a spanyol kész a visszatérésre:

„Fernando motivált. Az F1-től távol töltött év jót tett neki. Méregtelenítette magát, sokkal nyugodtabb, és most már kész a visszatérésre” – állította az olasz a Gazzetta dello Sportnak.

F1: Alonso kész a visszatérésre 1

A francia Auto Hebdo szerint a Renault és Alonso már alá is írt egy előszerződést, míg a spanyol Marca úgy tudja, az F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media a húzónév visszatérését a fizetése egy részének átvállalásával kívánja segíteni.

Más kérdés, hogy van-e értelme a visszatérésnek, hiszen a csapat évek óta nem képes előrelépni a középmezőnyből, Daniel Ricciardo sem véletlenül döntött a távozás mellett.

F1: Alonso kész a visszatérésre 2

Alonso legutóbbi főnöke, a mclarenes Zak Brown nem tudja elképzelni, hogy a spanyol olyan csapathoz igazoljon, ahol esélye sincs győzni:

„A napokban beszéltem Fernandóval, szerintem egyelőre semmi sem biztos. De ha én lennék a Renault vezére, mindenképp Fernandót választanám. Nagy név, nagyon gyors és közös múltjuk van. Ami engem illet, szerintem ez nem kérdés. Azt viszont nem tudom, hogy Fernando akar-e 22 futamot lehúzni egy olyan autóban, amivel nem nyerhet” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Kövess minket a Facebook-on!