Miután márciusban világossá vált, hogy a koronavírus-járvány miatt jó darabig nem lesznek Forma-1-es futamok, a csapatokkal való egyeztetéseket követően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) március-áprilisra hozta előre az augusztusi nyári szünetet, amit ráadásul kettőről háromhetesre bővítettek.

A naptár későbbi újrarendezését lehetővé tévő, de még inkább a csapatok kiadásait csökkenteni hivatott kényszerleállást egyszer már meghosszabbították, valamint az F1-es motorgyárakra is kiterjesztetették, most pedig itt az újabb hosszabbítás.

Ahogy a német Auto Motor und Sport nyomán a múlt héten már megírtuk, 63 napra nyújtották ki a szünetet, ami így a leállást később kezdő alakulatoknál egészen júniusig tart majd.

„50 nappal a leállás kezdete után a csapat kérelmet nyújthat be, majd az FIA írásos engedélyének birtokában legfeljebb tíz dolgozóval távmunkában megkezdheti a hosszú előkészítési idejű munkákat” – tette hozzá a felügyelőszervezet.

Az FIA a motorgyárak szünetét is meghosszabbította, 35-ről 49 napra, de a 36. naptól az ő esetükben is meglesz a fent említett munkakezdési lehetőség, ugyanúgy kérvény alapján, legfeljebb tíz emberrel, távmunkában.

Kövess minket a Facebook-on!