A Forma-1 vezetése legutóbb egy hónappal ezelőtt, március végén szólalt meg a 2020-as szezont illetően, de most, a Francia Nagydíj lefújásával egy időben újra nyilatkozott az F1 vezérigazgatója, Chase Carey. Az amerikai üzletember megerősítette, amit az elmúlt egy-két hét hírei alapján sejteni lehetett: a tervek szerint júliusban elindul az idei bajnokság.

„Bár ma délelőtt bejelentettük, hogy a június bégére tervezett Francia Nagydíjat nem rendezzük meg, egyre inkább bízunk a nyári kezdést illető terveinkben. Július, augusztus, szeptember során kezdenénk a versenyzést Európában, az első versenyt július a 3-5-i hétvégén, Ausztriában tartanánk. Szeptemberben, októberben, novemberben Eurázsiában, Ázsiában, majd Amerikában versenyeznénk, mielőtt a Közel-Keleten zárnánk a szezont, előbb a Bahreini Nagydíjjal, majd a hagyományos, abu-dzabi szezonzáróval. 15-18 futammal számolunk. Igyekszünk a lehető leghamarabb közzétenni a végleges versenynaptárt” – mondta.

Carey az eddigi hírekkel összhangban leszögezte, hogy az első fordulókat nézők nélkül, zárt kapuk mögött tarthatják majd, viszont remélik, hogy a későbbiekben már a helyszíneken is ott lehetnek a szurkolók.

Az F1-vezér köszönetet mondott a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), a versenyszervezőknek, a szponzoroknak és a csapatoknak az eddigi együttműködésért, valamint hangsúlyozta, hogy mindannyian a sportág hosszabb távú jövőjének erősítésén dolgoznak.

Megszólalt a Forma-1 vezére, itt vannak a tervek 1

Carey azért figyelmeztetett, hogy a mostani közlése sem szentírás:

„Természetesen a mostani terveink is változhatnak még, továbbra is számos kérdést kell tisztázni, a válaszok a vírushelyzet miatt pedig még ismeretlenek. Szeretnénk, ha a világ visszatérne a korábban megszokott kerékvágásba, de tudjuk, hogy csakis a legbiztonságosabb módon haladhatunk. Alig várjuk, hogy mi is hozzájárulhassunk ehhez azzal, hogy a szurkolók újra biztonságos körülmények között osztozhassanak Forma-1 izgalmában!”

Kövess minket a Facebook-on!