A Ferrari egyelőre nem hosszabbított a lejáró szerződésű Sebastian Vettellel, és bár állítólag ez a cél, egyáltalán nem vehető biztosra, hogy sikerül a megegyezés.

Több pilóta is lehetne a négyszeres világbajnok utódja, a renault-s Daniel Ricciardo, a Racing Point-os Sergio Perez, valamint a mclarenes Carlos Sainz tűnik a legkomolyabb opciónak.

A McLaren-főnök Andreas Seidl szavai alapján ugyanakkor a spanyollal nem igazán számolhatnak Maranellóban, a brit csapat a jelenlegi páros megtartásában gondolkodik.

„Az álláspontunk, a megközelítésünk nem igazán változott. Egyértelműen Carlosban és Landóban látjuk a McLaren jövőjét. Persze nem bánnánk, ha lenne már mögöttünk pár futam, hogy úgy tárgyalhassunk és hozhassuk meg a végső döntést, de úgy gondolom, ez így sem nagy probléma” – mondta a német.

F1: Kipottyan a Ferrari egyik jelöltje? 1

A valódi F1 leállása miatt az ifjonc Lando Norris a e-versenyzés emblematikus figurájává nőtt az elmúlt hetekben, minden lehetséges futamon ott van, jótékonysági akció keretében még a haját is letúrta. Most vasárnap már a másik pilóta, Sainz is bemutatkozott a virtuális Kínai Nagydíjon.

„Ami az e-sportot illeti, be kell vallanom, hogy én régi vágású versenyző vagyok, nem igazán követem. Csak az interneten olvasom időnként, hogy mit művelnek a srácok, hogy egyesek még a hajukat is levágták” – árulta el Seidl.

„Ugyanakkor jó látni Lando és a McLaren kezdeményezéseit. Nagyszerű látni, hogy most, a valódi versenyek nélküli időszakban új közönséget érünk el, Landóval, az e-sporttal, jó, hogy a Forma-1 rajongói nézhetnek ilyeneket.”