Az utolsó négyórás műszakkal péntek délután befejeződött a 2020-as Forma-1-es előszezoni tesztelés a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán.

A borús, de száraz időben a délelőtti gyors körök után sokan hosszabb etapokkal, versenyszimulációkkal foglalkoztak, de születtek azért jó idők is: a mercedeses Valtteri Bottas 1:16,196-tal zárta az élen a napot. A finn ezzel a hét legjobbját is hozta, de saját múlt heti csúcsával (1:15,732) nem bírt.

A Red Bull-os Max Verstappen a nap végére hagyta a gyors köreit, a C4-es, azaz második leglágyabb Pirelliken azonban hibázgatott itt-ott – az RB16-os amúgy is egy kicsit ideges autó benyomását keltette a tesztek során –, így végül a második hellyel kellett beérnie.

Bottas és Verstappen miatt a harmadik helyre csúszott vissza a renault-s Daniel Ricciardo a délelőtt futott legjobbjával.

A Ferrarinál, a Racing Pointnál, a McLarennél, az Alpha Taurinál, a Williamsnél és az Alfa Romeónál egész nap csak az egyik pilóta vezetett, mind nagy távokat tettek meg, a legszorgalmasabb Charles Leclerc volt 181 körrel – a monacói két és háromnegyed versenytávot húzott le a zárónapon.

Nem volt jó napja a Haasnak, a délutáni műszakot vivő Kevin Magnussen mindössze 29 kört tett meg, ugyanis kuplunghiba miatt nagyon sokáig a garázsban vesztegelt az autó.

A leglassabb a Red Bull-os Alexander Albon volt, a brit-thai pilóta délelőtt a gyors körén csúszott ki a kavicságyba, ezért nem volt jobb ideje.

A Forma-1-es idény – a dolgok jelenlegi állása szerint – két hét múlva (március 13-15.) az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik Melbourne-ben.

F1: Bottasé az utolsó tesztnap 1