Barcelonában szerda délelőtt 9 órakor megkezdődött a második Forma-1-es előszezoni teszt.

Az első – újra ideális körülmények között zajló – napon az Alfa Romeo tesztpilótája, Robert Kubica volt a leggyorsabb, a lengyel még délelőtt, a leglágyabb, C5-ös Pirellin futotta a napi csúcsot, ami azonban messze, egy egész másodpercre elmaradt Valtteri Bottas múlt heti, ugyanilyen gumikon futott legjobbjától, de így is az Alfa eddigi legjobbját hozva.

A csapatok túlnyomó többsége két versenyzővel dolgozott, csak a Haasnál csinálta végig a napot egyedül Romain Grosjean, így szinte a teljes mezőny pályára lépett – Kevin Magnussenen kívül az alfás Antonio Giovinazzi nem járt a pályán, az ő fél napját Kubica kapta.

Kubica mögött a Red Bull-os Max Verstappen végzett. A holland délután vette át az autót csapattársától, Alexander Albontól, aki a délelőtt nagy részét a garázsban töltötte, az RB16-ost hosszasan szerelték.

Verstappen a nap végének főszereplője lett azzal, hogy néhány perccel a leintés előtt a mai második megpördülése után leállt, majd vele gyakorlatilag egy időben a másik Red Bull-os autó, az Alpha Tauri is ugyanezt tette arrébb, az ő incidenseikkel zárult a gyakorlás.

A harmadik leggyorsabb a Racing Point-os Sergio Perez volt, „a rózsaszín Mercedes” egyébként délelőtt is versenyképesnek tűnt Lance Stroll kezei között.

A Mercedesnél a pilóták feltűnés nélkül, de szorgalmasan dolgoztak, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas összesen 179 kört hozott össze.

A Ferrari sem villogott, ami a tempót illeti, de a vörös autó is szép távot teljesített. Délelőtt Sebastian Vettelnek volt egy látványos, de nem túl veszélyes megpördülése a 7-es kanyarban. Az autó nem sérült, de a pályára felkerült kavicsok miatt előkerült a piros zászló. Később a műszaki hibával leálló Williams miatt is meg kellett szakítani a körözést.

F1: Dupla leállással végződött a tesztnap 1