A Racing Point hétfőn, a névadó szponzorrá előlépett BWT hazájában, Ausztriában tartotta 2020-as autójának bemutatóját.

A 2016-ban és 2017-ben – még Force Indiaként – a konstruktőri bajnokság 4. helyén záró, 2018-ban az idény közepi csőd és tulajdonosváltás miatt kizárt, tavaly az újjáépítéssel, átszervezéssel, növekedéssel elfoglalt alakulat az idei évre a középmezőny élére való visszatérést tűzte ki célul.

„Idén erős negyedikként szeretnénk zárni, közelebb akarunk lenni az első háromhoz, mint bármikor” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer, aki újságírói kérdésre a dobogós helyezéseket sem zárta ki.

F1: Beszóltak Grosjeannak az autóbemutatón 1

„Nagyon is lehetséges. Az F1 teli van meglepetésekkel. Igyekszünk majd a megfelelő időben a megfelelő helyen lenni, hogy élni is tudjunk ezzel. Bármi megtörténhet bármelyik vasárnap. Egyelőre csak Melbourne-re koncentrálunk, és hosszú lesz ez az idény, igazi maraton, de mi igyekszünk majd annyi pontot gyűjteni, amennyit csak lehet, és remélhetőleg egy-egy dobogó is akad valahol.”

Persze mivel bármi megtörténhet, a dolgok rosszul is alakulhatnak…

„Néha nem lehet tudni, mi történik az első körben. Grosjean még mindig a mezőnyben van, szóval bármikor kiüthet, sose lehet tudni” – szúrt oda az egész F1-es pályafutása alatt incidensekbe keveredő haasos franciának Szafnauer.