Mintha csak tegnap lett volna, amikor a Forma-1-ben a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett bemutatkozott a McLaren neveltje, Lewis Hamilton, aki aztán példátlan újoncévvel és a második idényében megszerzett világbajnoki címmel bizonyította, hogy igazi sztár.

Az angol pilóta mostanra 13 idényt töltött el az F1-ben, a 14.-nek pedig 35 évesen fut neki, ma ünnepli ugyanis a születésnapját az 1985-ben született pilóta.

A 2013 óta a Mercedesnél vezető Hamilton az elmúlt években a sportág egyik legeredményesebb versenyzője lett, jó néhány rekordot már ő tart, idén pedig – ha megint versenyképes autója lesz, újabb dolgokban érheti be és szárnyalhatja majd túl a legenda Michael Schumachert.

Hamilton idén átveheti a vezetést a legtöbb futamgyőzelem (Schumacher: 91, Hamilton 84), a legtöbb dobogós helyezés (155-151) és a legtöbb pontszerzés (221-213) terén is, sikeres címvédés esetén pedig hétszeres bajnokként egy szintre kerül Schumival.

A pilóta mercedeses szerződése idén fut ki. Tavaly év végén hírbe hozták a Ferrarival, ám valószínű, hogy hosszabbítani fog a Mercedesszel – ezt erősítik a Ferraritól és a Red Bulltól érkező, Charles Leclerc és Max Verstappen több évre való lekötését illető bejelentések is.