Véget ért a Forma-1-esek utolsó előtti 2019-es pályás munkanapja, a mezőny tagjai a Pirelli kétnapos gumitesztjén vesznek részt Abu-Dzabiban.

Mind a tíz csapat autói pályára gördültek, hogy a gumiszállító 2020-as abroncsait hasonlítsák össze az idei gumikkal azonos körülmények között. A mostani teszt tapasztalatai és adatai alapján jövő hétfőn szavaznak majd arról az alakulatok, hogy akarják-e a Pirelli új termékeit, vagy maradnak a 2019-ben már meg- és kiismert specifikációnál.

Bár a teszt jellegéből adódóan az idők egyáltalán nem mérvadóak, az élen a mercedeses Valtteri Bottas zárt a tempó tekintetében – ami a megtett távot illeti, a Red Bull-os Max Verstappen volt a legszorgalmasabb, 153 kör került a neve mellé, de Bottas is 138 kört ment, sőt, a mclarenes Lando Norris, a haasos Romain Grosjean, a Racing Point-os Sergio Perez és a ferraris Sebastian Vettel is 100 feletti kört tett meg.

Az utóbbi két versenyzőnek szerencsétlen találkozása is volt: nem sokkal az edzés vége előtt a 11-es kanyarban apróbb versenybalesetet hoztak össze, a mexikói kipörgette a vörös autót.

A szezonban látott állandó versenyzők mellett tesztpilóták és egy átigazoló is vezetett, a Toro Rossónál Danyiil Kvjat Sean Gelaellel osztozott az autón, a Williamsnél pedig az egykori Minardi-tesztelő, a magyar kötődésű izraeli Chanoch Nissany fia, Roy Nissany vezetett – minden bizonnyal szép kis summáért cserébe.


Miután a Mercedes gálánsan elengedte, a Renault-nál már most bemutatkozhatott a 2020-ban Nico Hülkenberget váltó Esteban Ocon. A francia az egész éves kispadozás után tér majd vissza jövőre.

F1: Bottas a leggyorsabb, Vettelék koccantak a teszten 1