Motorcsere miatt csak a mezőny végéről rajtolhatott, ennek ellenére a negyedik helyen intették le Valtteri Bottast a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon. A finn a bajnokság szempontjából semmitől sem zavartatva érkezhetett meg az idényzáró helyszínére, a második helye ugyanis már betonbiztos volt – az év végi elszámolásnál azonban 87 egységgel maradt el a hatodjára is bajnokká koronázott csapattársától, Lewis Hamiltontól.

„Hátulról felzárkózva nagyon erős versenyünk volt ma. Nehéz volt átmenni a mezőnyön, de az még nehezebbé tette a helyzetet, hogy közel 20 körig DRS nélkül kellett boldogulni” – értékelte versenyét Bottas.

A finn kitért a bajnokságbéli lemaradására is: elmondta, hogy muszáj javulnia, amiért keményen fog dolgozni a holtszezonban. „Kiegyensúlyozottabbnak kell lennem az idény folyamán, Lewis mindig ott van a szeren” – magyarázta. „Meg kell találnom a megfelelő egyensúlyt, és arra is rá kell jönnöm, hogyan nyújthatnám mindig a legjobb formámat.”

„Versenyzőként sok mindent kell még tanulnom az idei év alapján, így sok munka vár rám a télen. Arról szól minden, hogy tanuljak az idei hibáimból. Részletesen meg kell vizsgálnom, hogy mi vezetett idáig, hogyan lehetne ezeket elkerülni. Biztos vagyok benne, hogy meg fogom tudni oldani ezt. Magabiztosnak érzem magam az idei év után” – zárta mondandóját a finn, aki épp a szezonzáró hétvége előtt közölte, elválik feleségétől, hogy a pályafutására koncentrálhasson.